Paarse Vrijdag ?

9 dec 2022

Op Paarse Vrijdag staan we net als elk jaar stil bij het feit dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, uiterlijk, levens- en geloofsovertuiging zichzelf mag zijn.

Ter voorbereiding op deze dag is er in de lessen aandacht besteed aan lhbtiq+-fobieĀ  en discriminatie in het algemeen en hoe je hierop kunt reageren. De brugklassen hebben met hun mini-mentoren uit klas 4 aan het onderwerp gewerkt in de mentorles.

De leerlingenraad heeft vandaag gezorgd voor de feestelijke versiering van de school. Daarnaast deelden de klassenvertegenwoordigers paarse cassis uit en werden vele nagels paars gelakt. Er waren diverse stands waaronder een schminkstand, waar een moeder de leerlingen voorzag van paarse figuurtjes op de wang.

Kortom, een dag waarop we vierden dat we mogen zijn wie we zijn, met als motto de door de leerlingen gekozen slogan “Be Yourself”.